Proefdraaien in Carrollton

Starten van Rolls Royce Dart 7-535-7R

Belangrijk onderdeel van de ferry voorbereidingen is het proefdraaien van de motoren. Het starten van de Rolls Royce Dart motor gaat, zoals gebruikelijk, gepaard met enkele vlammen uit de imposante uitlaat.

Het karakteristieke Friendship geluid

Tijdens het proefdraaien van de motoren worden door de vliegers alle systemen getest die belangrijk zijn voor een veilige vluchtuitvoering. Voor de technici is juist de korte periode (10-30 min) na het uitzetten van de motoren belangrijk. Dan maken ze zich meester van het vliegtuig en ‘bestijgen’ ze via hoge trappen de motorgondels. Hier controleert men diverse olie-niveaus en worden de luchtcompressoren en blowers nagekeken. Edwin Boshoff is naast F27-vlieger en instructeur ook erkent technicus en een goede leermeester in Carrollton.

Edwin op weg naar de Olie-checks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s