Het officiele US Army Parachute Team, ook wel ‘Golden Knights’ genoemd, is een demonstratie en competitie team van het Amerikaanse leger. Het bestaat uit de beste parachutisten afkomstig uit alle onderdelen van de US Army.

De Golden Knights

De F27 Excalibur die de stichting inmiddels in bezit heeft was het parachutistenvliegtuig van het United States Army Parachute Team, de ‘Golden Knights’.

Op deze pagina vertellen wij u graag meer over dit bijzondere onderdeel van de US Army.

The Golden Knights

De ‘Golden Knights’ (US Army) vormen met de ‘Thunderbirds’ (US Air Force) en ‘Blue Angels’ (US Navy) het officiële drieluik van Amerikaanse demonstratieteams.

Vanaf thuisbasis Fort Bragg inspireren ze, tijdens airshows en grote sportevenementen maar ook kleine ceremonies, Amerikanen om te solliciteren bij de US Army. De unieke show en uitpuilende prijzenkasten tonen dat we hier te maken hebben met de ware elite van de parawereld. 

Kandidaten voor de Golden Knights komen veelal uit de bestaande US Army Airborne divisies.

Nederland is zeker geen onbekend land voor de Golden Knights. Gedurende de 2e Wereld Oorlog bevrijdden de 82nd & 101st Airborne divisies grote delen van ons land. De Amerikanen waarderen het enorm dat Nederland nog jaarlijks deze gebeurtenissen memoreert en respectvol stilstaat bij het ultieme offer wat vele US Army para’s gemaakt hebben.

Dit respect voor de Amerikaanse veteranen resulteerde in  het mogen aanhouden van het Golden Knights kleurenschema. Stichting VNCE hoopt hiermee de band tussen onze Nationale Vliegtuigindustrie en onze Culturele vrijheden duurzaam te accentueren.

Amerikaanse paratroopers van de 82nd Airborne Division vanuit een Dakota boven Groesbeek op zondag 17 september 1944
(lees hier meer over de slag bij Arnhem)