Je bekijkt nu Friendship 4 Ever: ze zijn er nog steeds!

Friendship 4 Ever: ze zijn er nog steeds!

Het logistieke team van de VNCE is voortdurend op zoek naar onderdelen van de F27. Daarbij zoeken ze contact met veel bedrijven die in het verleden voor de Fokker vloot spares onderdelen in voorraad hadden en misschien nog hebben.

Tegenwoordig is de vraag naar F27 onderdelen zeer gering, want er vliegen nog maar weinig F27’s rond. Toch komt de VNCE in de zoektochten af en toe nog bedrijven tegen die de gezochte onderdelen nog in voorraad hebben.

logo van Metro Parts Inc

Een van die bedrijven waar de VNCE nu contact mee zocht was Metro Parts in Amerika. Zij bleken tot verassing van het logistieke team een paar van de gezochte onderdelen gewoon in hun assortiment te hebben. En na het contact ontving de VNCE netjes een aanbieding voor die onderdelen.

Omdat de VNCE een stichting is die door vrijwilligers wordt gerund en door sponsoren en donateurs wordt gefinancierd werd er contact gezocht met Metro Parts om te kijken of er wat te doen was met de prijs van de onderdelen.

Er werd uitgelegd aan Metro Parts wat de VNCE aan het doen is met de Ex Golden Knights F27: De kist zo lang mogelijk luchtwaardig houden, en daarmee de Fokker F27 Friendship geschiedenis levend houden.

De reactie van Metro Parts was groots. Sinds 1976 verhandelen ze al F27 spares, en nog steeds hebben ze die in voorraad in hun magazijnen. Metro Parts gaf aan dat ze wat de VNCE doet geweldig vinden en dat ze dat graag willen ondersteunen.

Uiteindelijk heeft de VNCE alle onderdelen gratis geleverd gekregen, inclusief transport en certificaten. De VNCE is hier natuurlijk heel erg blij mee. Dit is echt een mooi voorbeeld van Friendship-4-Ever. We zijn Metro Parts dan ook bijzonder erkentelijk voor hun royale bijdrage.

Lees hier meer over de logistieke afdeling van de VNCE.

Wilt u ook donateur worden? Dat kan al heel makkelijk met IDEAL hier. De VNCE zou u er zeer erkentelijk voor zijn..

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Goed om te lezen dat het project nog steeds gaande is, na toch een lange stilte. En geweldig dat Metro Parts dit zo belangeloos heeft verzorgd, top! Hopelijk kunnen we de F-27 toch nog eens in de lucht bewonderen. Succes heren (en dames)!

Geef een reactie