Je bekijkt nu Aankoop F27 een feit!

Aankoop F27 een feit!

Donderdag 24 oktober 2019, Golden Knight 85-1608 wordt aangekocht.  Na een drukke periode waar er veel uitgezocht moest worden is het dan eindelijk rond.

Het United States Army Parachute Team ‘Golden Knights’ is uiterst verheugd dat hun voormalig vlaggenschip ook in de toekomst op airshows te zien zal blijven.

Sinds de bouw bij Fokker in 1985 is deze F27 400M troopship het werkpaard geweest van het parachuteteam ‘Golden Knights’. Na 35 jaar trouwe dienst werd ze pas vorige maand opgevolgd door een De Havilland Dash-8.

Ze verruilt spoedig haar thuishaven Pope Air Force Base nabij Fort Bragg voor Laurenburg-Maxton waar ze wordt klaargemaakt voor de transatlantische oversteek.

 

 

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. Paul Versteeg

  Geweldig nieuws….top… weer dat mooie geluid van de Darts boven Nederland!!!! Kan niet wachten …

 2. Fred Bergisch

  Super! Nu maar hopen dat deze wel mag blijven vliegen!

 3. Fred van Dulst

  Eens met de conclusie van Paul Versteeg! Ik neem aan dat hij geen civiel BVL gaat krijgen! Waar word hij gestationeerd? Ik ga de ontwikkelingen op de voet volgen, veel S6

  1. Beste Fred, We doen juist al maanden ons best om een normal category Certificate of Airworthiness te bewerkstelligen. Ik hoop daar spoedig meer goed nieuws over te melden.

 4. Boersma

  Super een vliegende Fokker F-27 naar Nederland 👍

 5. Geweldig dat het jullie gelukt is!
  Wij komen graag kijken hoe het maat haar is als ze in Nederland is, we hebben nog wel mensen die er hier (Ypenburg) en in de U.S. aan gewerkt hebben. namens de Vereniging van oud Fokker medewerkers Ypenburg veel succes!
  Misschien zijn er nog wel hulptroepen te organiseren als dat nodig mocht zijn.

Geef een reactie