Je bekijkt nu Carrollton > Montreal > Goose Bay

Carrollton > Montreal > Goose Bay

Het is zover!

Na ruim een jaar van voorbereidingen kan ‘Excalibur’ eindelijk op pad richting haar nieuwe thuishaven: Lelystad. We nemen afscheid van onze Amerikaanse vrienden en onder luid gejuich gaan we de lucht in. Twee dagen na de passage van tropisch storm ‘ZETA’ is het fantastisch vliegweer in Georgia.

Take Off – Carrollton

De Noordelijke Amerikaanse kust-Staten voelen nog wel de naweeën van deze voormalig Hurricane. Derhalve strijken we na 3:40 uur vliegen neer in het Canadese Montreal. Ook hier is het nat, maar tussen de buien maakt Edwin een mooie landing. Na een korte pitstop voor vliegtuig en crew gaan we verder naar Goose Bay.

Er staat wederom flink wat tailwind en in slechts 2:20 uur vliegen arriveren we op het reusachtige complex aan de Canadese Oostkust. Tijdens de vlucht hebben we wat ijsaanzetting gehad, maar daar wist ‘Excalibur’ prima mee om te gaan. Ondanks de kou lopen we Excalibur goed na, de engineers in Nederland zijn immers erg benieuwd naar het olieverbruik en of er nog andere zaken te melden zijn. Na ruim 6 uur vliegen hoeft er zo goed als niets bijgevuld te worden en heeft het vliegtuig zich puik gedragen. Na het aanbrengen van alle ‘remove before flight’ covers om de inlaten en pitots te beschermen, gaan we op zoek naar een geschikt hotel. Er zijn er maar twee in Goose bay en door Corona is er maar een open.

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie